Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller på med lika delar mjöl och vatten. Sätt på locket men stäng inte helt så att luft kan pysa ut
Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst. Häll på lag med sandel, fyll på resten lag så det täcker
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Häll ut resterande vetemjöl på din arbetsyta. Dela degen i 2 delar och knåda degen till 2 runda bollar, platta till dom lite och skär ett kors uppe på. Gräddas i ugnen 30-35 min på 200grader
Var de ord jag helst hade velat slänga till grannen som satt på gräsmattan med sin engångsgrill. Jag behärskade mig medan jag rullade ut min grill några meter ifrån och tänkte att detta kanske blir en riktigt rolig föreställning med tanke på den tjocka rök som välde ut från hålen på sidorna av grillen
Gotlandslimpa påsurdegPortioner. Bryt ner pomeransskalen i en skål och häll på kokande vatten. Knåda in surdegen och låt stå övertäckt med plast till nästa dag
Jag gör självklart mitt morotsbröd påsurdeg. Detta gör du för att mjölet ska ha chans att svälla och absorberar mer vätska, på så sätt behöver du tillsätta mindre mjöl och resultatet blir ett saftigare och lättare bröd
På torsdag har vi som vanligt sopplunch på jobbet och det är andra gången som jag lagar soppan, det blev ju en succé sist jag gjorde min grymma Hummersoppa så jag hoppas min löksoppa ska bli lika omtyckt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.