Servera med sallad och en god dressing. Skär av ett lock från franskbrödet och gröp ur innehållet. Kan med fördel även ätas kall och kan förberedas på morgonen
Pensla bröden med vatten och gör några snitt med en vass kniv. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Lägg limporna på plåt med bakplåts- papper eller tryck ner dem i smorda 1½ liters formar
Pensla bröden med vatten och gör några snitt med en vass kniv. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper eller tryck ner dem i smorda 1 1/2liters formar
Rör ut jästen med mjölken. Och den som jag lyfte, lägger jag i mitten, hänger du med. Är det svårt att hänga med så rekommenderar jag filmen som jag har lagt ut på you tube
Själv gillar jag lite mörkare bröd med tuggmotstånd. Franskbröd,. Det blev jättegott och som med alla bröd så är det något magiskt med helt nybakat bröd med bara lite smör på
Jag tänkte först spara det här receptet till min bakbok men nu när det börjar närma sig jul så tänkte jag vara lite extra snäll och dela med mig av det till er
Jag bakar inte mycket här i USA eftersom jag inte kommer överens med min ugn så därför får det bli en favorit i repris och då bjuder jag på ett fantastiskt gott franskbröd
Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel maskin för degen ska knådas länge…. Är några veckor sen jag bakade dessa härliga limpor men bättre sent än aldrig heter det juh
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.