Kikar in lite snabbt med ett recept på franskamaränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt. Smält chokladen och rör ned den i margängen (rör endast lite för att få ett fint mönster på marängerna)
Franskamaränger vispas i vattenbad och får därför en blankare yta, med en seg mitt. Vill till först varna för att dessa maränger är beroendeframkallande
Franskamaränger kan man forma och färga precis som man vill. Mina första maränger blev totalt misslyckade pga att jag slarvade och fick lite äggula i äggvitan, då går det inte att få fluffigheten som krävs pga att äggulan är fet
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.