Blanda grädde, kycklingfond, creme fraiche, dijonsenap, kinesisk soja, salt ochdragon i en bunke. Skiva champinjonerna, hacka löken och skär kycklingen i lagom stora grytbitar
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragonochdijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
gör latmansvarianten med kycklingfiléer och vanlig buljong, vet jag. Det var egentligen ren snålhet som fick mig att köpa en hel kyckling, i stället för ett tråg med lårfiléer
Såsen blev otroligt god - lent gräddig, aromatisk ochmed bra sting från dijonsenapen. Sänk temperaturen och låt den hackade löken fräsa med utan att ta färg
En av favoriterna på gårdagens temadag medfranska bakverk blev den franska chokladtårtan. Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Man finner syra och peppar av dijonsenapoch ruccola. Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskal och -saft till en deg. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.