Frankrike på bordet
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tarte flambée - pizza som i Alsace
  • Små mumsiga aptitretare med rötterna i nordöstra Frankrike, extra lättgjort med färdig pizzadeg.
  • 10-12 bitar:
  • 2 rödlökar 2-3 msk smör till stekning
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 färdig pizzadeg
  • 3-4 msk creme fraiche, 34 %, + 1 msk till servering
  • 75 g riven gruyère, västerbotten eller annan smakrik ost
  • eventuellt färsk timjan
  •  
  • Sallad
  • 500 g kokta smått-o-gott-potatisar, delade
  • 2 msk olivolja
  • 80 g färsk spenat, gärna baby-
  • 250 g körsbärs- eller plommontomater
  • 100 g svarta oliver med kärna
  • 200 g haricots verts
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 g
  •  
  • Saltad rödlök
  • 2 mellanstora rödlökar
  • 1 msk grovt salt
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  •  
  • Majonnäs
  • 1 äggula 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • ett par varv på vitpepparkvarn
  • 3/4 dl rapsolja
  • 3/4 dl olivolja
  •  
  • Nötter
  • 30 g smör
  • 3 msk råsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl valnötter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.