Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här fröochnötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Doppa ovansidan i fröblandningoch lägg försiktigt ner i formen. Fem frö. Grova och kompakta bröd förekommer inte så ofta på den här bloggen som ni kanske har märkt
bland annat ett riktigt gott fröknäcke med dinkel- och rågmjöl i. Det blir dock svårare att bryta fröknäcket efter gräddningen så ett tips är att skära innan
) Dessutom smakar det gott av kanel, frukt och nötter. Tillsätt sedan olja, salt, kanel, dinkelmjöl, solroskärnor, nötter, apritkoser, russin och större delen av vetemjölet
Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter. Knåda i 10 minuter Jäs i 40 minuter Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter
Flingsalt och blandade frön att strö över. ½ dl linfrön. När vi nyligen var uppe i Luleå och hälsade på våra goda vänner och semesterpartners sedan många år, bjöds jag på ett jättegott glutenfritt knäckebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.