Ibland blir det ju väldigt lyckat, ibland mindre. )hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär ochfrön som är det nyttiga och jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Vill du prova att göra brödet, men inte tål nötter går det lika bra att byta ut nötterna mot frön som solrosfrö eller pumpafrö
Om resultatet blir lyckat återkommer jag med recept. Och då ska det helst vara ett bröd som är fullproppat med nyttigheter, som frön, frukt och nötter, så att kropp och hjärna kommer igång
Och jag bakar, jag bakar säkert två gånger per dag och glömmer varje gång att skriva ner recepten. Idag gjorde jag ett vitt surdegsbröd och ett grovt surdegsbröd
Tillsätt salt, frukt, frönoch eventuellt mer mjöl till degen är smidig och inte kladdar. Ägg och mjölk till pensling, pumpafrönochsolrosfrön till topping
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här fröoch nötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Lycka till. Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.