Grilla på sidan om och under lock så länge att osten smält och tomaterna fått lite färg undertill. Den passar både till griskött och kyckling eftersom båda är milda i smaken
Ta chokladen från värmen och rör i gulorna. Häll smeten i portionsglas eller i en större skål. Vispa grädden till fast skum och blanda ner den och daimhacket i chokladsmeten
Strössla ev med lite frönpå limpan. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Alternativ till det vinet skulle vara en Riesling från Alsace, som också passar utmärkt till rätten. Vi drack ett underbart vin från Marcel Deiss, Engelgarten
Den extra maten från julhelgen gör att det bara spritter i benen, ha ha. Det har hänt att jag stått där med en chokladbit i handen, gått in på Facebook och kollat på en av mina inspirations-källor Andreia Brazier (så snygg fysik
Ta av kastrullen från plattan. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.