Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Jag körde den i ugnen på 100 grader och resultatet blev ett otroligt saftigt och gott kött. UGNSTEKT FLÄSKKARRÈ1,3 kg fläskkarrétimjanvitlökspulverörtagårdskryddaRoasted Garlic & Peppervitpeppar3 tsk salt1. 1,3 kg fläskkarré
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare)
Jag serverade med både potatis och cannellinigratäng vilket blev kanongott. Droppa över lite olivolja över köttet och krydda med salt, peppar och muskot
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon. Ett nyttigt bröd som detta, varvades med tårtor och macarones, så kalorierna höll vi inte inne på alls
Klä en brödform med bakplåtspapper, eller smörj in med smör. Saftigt och gott. Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Kavla ut bröden och avsluta gärna med en kruskavel. Täck bunken med en handduk och låt vila ca 30 min. Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.