Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. Denna formfranska är väldigt lätt att göra och passar fint att frysa för att ta fram då och då
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Klicka i smöret och tillsätt ägg, salt och det mesta av mjölet
Ingredienser Portioner. 8 ca 2 sesam gourmet knäckebrödskivor 1/2 dl gräddfil 100 g löjrom 1 msk finstrimlad gräslök Till garnering 8 små dillkvistar Lägg till i inköpslistan
Så rustade med bröd och ingredienser till fyllningen tillagades det igår ett fyllt formfranska efter ett recept som gått i arv från Ankis föräldrar till oss
Kyckling med jordärtskocka och citron. det handlade om att avstå och om regler och självgodhet. Den ska vara slät och tjock men ändå gå att hälla, så späd ev med vatten till lagom konsistens
Idag gjorde jag en sallad på kyckling och gurka med sesamsås och sesamfrön. Så här på sommaren passar det bra med enkla kalla rätter så det blir nog en hel del av den varan den här månaden
Krydda med salt ochpepparoch vänd tonfisken i sesamfrö. en god olja t ex med smak av vindruva. Skärtonfisken i små munsbitar, lägg lite alger på varje bit ochdroppa över sesamolja
Komma hem efter helgrep, kaos och dans, mötas av en skål med delfiner och äppelkritor, och baka saftiga och fluffiga hamburgerbröd – typical saturday feeling
Koka upp mjölken och rör i vallmofrön, ställ att svalna. Vispa mjukt smör med strösocker och vaniljsocker tills det blir luftigt, vispa sen ner en äggula i sänder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.