Dagens snacks till Ungerns GP blev bjärekycklinglår som jag confiterade under gårdagen. Brände av dem lite snabbt i ugnen med några kvistar timjan inför servering
Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
När vi var i England så tänkte vi att vi skulle laga en del av maten "hemma". Jag tycker det är hur kul som helst att botanisera i utländska affärer även om man ibland blir frustrerad som när jag skulle göra grönpepparbiffar och det inte fanns vare sig grönpeppar eller rosépeppar i hela byn
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Det finns nu för tiden många sidor på nätet där du bara fyller i vikt, längd, ålder osv och som räknar ut detta åt dig, men den vanliga formeln man använder är Harris & Benedict-ekvationen från 1919
Ett läckert krispigt täcke på toppen av pajen. Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkert sett honom göra sin klassiska Shepherd Pie, eller som det också kallas Cottage pie som är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt
Receptet hittade jag i GP i veckan. I bland blir jag bara irriterad över att läsa allas statusrader på "fejjan" om hur underbart allt är, vilket underbart väder det är och hur långt man har sprungit
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Gluten- och mjölkfria bakverk. Jag märker att det blir mer och mer populärt att baka glutenfritt, både på sökningarna här på bloggen men även i vanliga veckotidningar
I början av året stötte jag på en sida som heter Proteinpow. Jag blev helt faschinerad av recepten på sidan, som de flesta är gjorda med proteinpulver i olika former
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.