Ringla över olivolja, strö på flingsaltochtimjan. Flingsalt. Bakade en ny omgång av focaccia, ett himla gott bröd, tycker detta bröd blev godare då det innehåller mindre olivolja
Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Jag valde att toppa mina med torkad timjanochflingsalt, det är helt efter tycke och smak. Jag kavlade ut tunna kakor och sedan stansade jag ut små kakor med ett glas men du kan göra större knäckebröd om du vill
½ dl hackad timjan. Skär oliverna i halvor, lägg på dem och strö över flingsalt. flingsalt. Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.