Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig. Olja en långpanna med olivolja. Till sätt olja, salt och de båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg
Gör ett gott potatismos och spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
testade jag focacciaoch det smakar precis som om det kom från en vanlig ugn, det fick t. Däremot är jag lite småimpad över det här med att man kan baka bröd
Smörj en långpanna med olivolja och vräk ut degen och tryck ut den så hela långpannan täcks. Tryck till degen med fingertopparna så det blir små gropar jämnt fördelade över degen
Och så bakade jag focaccia till det. Det enda jag ändrar är att jag steker löken mjuk innan jag toppar brödet med den, på så vis undviker jag att den bränns, och så blir den mjuk och söt i stället
Focacciamed rosmarin och halvtorkade tomaterDu behöver. olja att pensla med. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör tills jästen löst sig
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.