Nog brukar lördagar och söndagar gå alldeles för fort, men i dag gick det fortare än vanligt. Redan kväll och jag sitter o väntar på att "Bron" ska börja
Till serverades haricots verts med lite flingsalt, bearnaisesås och en skysås från älgsteken. Bind upp älgsteken så den blir jämn i formen, på det sättet blir även tillagningen jämn
Nu har jag dessutom älgstek för några dagar framåt att laborera med. ÄLGSTEK med rödvinssås på granatäpple samt rostade jordärtskockor och vitlökJag äter gärna vilt i dessa tider
Liten älgstek. Vilken lättnad att slippa ta tag i matlagning när man kommer hem trött och totalt ointresserad av nåt annat än att lägga upp fötterna på soffbordet
Rensa älgsteken med vass kniv och gnid in kryddorna. Lägg i med smör i ugnssäker form och kör på 175-200 grader (beroende på ugn) i runt 40 minuter (kan vara inne längre vid smak, t. Koka potatisarna undertiden (i ca 10-15 minuter)och servera med Knorrs gräddsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.