Så fluffiga och med en smak av apelsin och vanilj, ringla över lönnsirap, servera med glass eller nutella, ja ni hör ju, det kan ju inte bli annat än supergott
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Testa om oljan är tillräckligt varm med en lökbit. Se till att ha ett lock att lägga över oljan om den skulle fatta eld (försök EJ släcka olja med vatten - då exploderar den)
Klä en form med bakplåtspapper o ha i rabarben i den. När allt är smält så häll över detta på de torra ingredienserna o blanda o sen kleta över de på rabarbern
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten
Finfördela ingredienserna med händerna till en grynig massa (eller använd elvisp). Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.