Bakade lite härligt mumsig polkagrispaj i helgen. Receptet på polkagrispajen hittade jag i den underbara boken Vinterns söta av systrarna Eisenman, jag har alla deras bakböcker, de är så bra, så mycket smarriga recept i deras böcker
Fluffigfrusen polkagriskaka 10-12 bitar. Denna ljuvliga efterrätt bara måste ni testa, underbart god. Jag är inte så förtjust i att enbart äta polkagris men i bakning är det otroligt gott
FluffigFrusen Turkisk Peppartårta. Enligt önskemål från en kakglad kollega, efter bjudit på en fluffig polkagris tårta, var det bara att göra en med turkisk peppar
Det var inte egentligen meningen att det skulle bli en frusen kaka, men när jag fryste den för att kunna skära fina skivor upptäckte jag att den var väldigt god sådär lite halvfrusen
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. För att baka 20 st fluffiga tekakor behöver du50 gr jäst5 dl fingervarm mjölk (37 grader)3 msk sirap1 äggula13-14 dl vetemjöl special200 gr rumsvarmt smör1 tsk saltGör så härLös upp jästen i den fingervarma mjölken
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.