Blanda surdegen med jäst och vatten,rör så att jästen löser upp sig. Blanda ned olivolja cheddarost,chili och mjöl,arbeta degen i maskin i 10 minuter (för hand 15 minuter),arbeta in flingsaltet allra sist. Låt sedan degen jäsa i en skål i minst 2 timmar övertäckt med plastfolie. Ta upp degen och arbeta den lätt och försiktigt på mjölat matbord, lägg den sedan i varsin jäskorg och låt den jäsa övertäckt med plastfolie i 1 timme. Sätt ugnen på 250* och ställ in en form med vatten längst ned. 2 ½ dl riven cheddarost. 3 msk finhackad röd chili
Mixa sönder tomaterna tillsammans medchilin och lägg över i kastrullen. Jag har även gjort med kikärtor och kidneybönor men detta kan absolut bytas ut mot vita bönor om man vill ha det
För att lyxa till helgkänslan lite tänkte jag tipsa om hur du gör egna chilicheddar cheese bollar, krispiga på utsidan och krämiga med smält ost på insidan
Blanda såsen med kålen och moroten, smaka av med svartpeppar och honung. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 2 dl riven cheddar, 1 finhackad grön chili och skurna örter (jag tog persilja denna gång). 2 dl riven cheddar. 1 finhackad grön chili
Börja med att riva cheddar osten och blanda med färskosten. När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt. Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis
) Fräs hacket i rikligt med olivolja, fräs också chilipulvret. I går var det så ruggigt väder att det passade bra med något riktigt värmande, att somrarna kan bli så olika vädermässigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.