Skär bort stocken från blomkålen och dela för hand kålen i stora buketter. Skär bort stjälken/stocken från varje stor bukett och fortsätt bryta till mindre buketter tills de inte har större yta än en enkrona, gärna mindre
Spara fläskflottet. Smält rödlöken i fläskflottet, men behåll krispigheten i löken. Salta och peppra grytbitarna och bryn i omgångar med flottet i pannan
Vi var på julbord förra helgen. Det var väldigt trevligt och med mycket god mat. Fast jag måste lära mig att inte svälta mig hela dagen innan, jag blir inte världens roligaste sällskap då, tror jag
Bryn fläskfilén i skivor i flottet. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Här kommer ett enkelt men flott recept om ni inte vet vad ni ska ha för efterrätt på nyår ännu. Den här pannacottan görs på syltsocker istället för gelatinblad, och är således mycket djurvänligare och dessutom inte lika krånglig
Efter att ha arbetat en dag. Vänta. Vi börjar om. Efter att idag, som första dag denna vecka ha tagit sig till jobbet, är kanske inte fredagskänslan på topp
I dag var jag riktigt sugen på att laga något riktigt gott till kvällsmat. Bloggen och matlagande har inte riktigt kommit i främsta rum, nu så här i slurtspurten inför öppnandet av butiken på fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.