3 matskedar
kvar. Häll i grädde och låt koka upp. Ta av kastrullen från spisen och vispa ner smör klickvis i den lilla skvätt som återstår i kastrullen. När allt smör vispats ner, smaksätt såsen med salt och peppar och vänd till sist ner gräslök och forellrom. Smaka eventuellt av såsen med några extra droppar vitt vin om det behövs.
4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
När jag lagar denna soppa så kör jag oftast enbart med skockor, men denna gång hade min närbutik också svartrötter, så testade att mixa dessa två ihop, blev riktigt gott
Fräs spenaten i smör och krydda med salt och riven muskotnöt. Koka i en kastrull med saltat vatten. Tillsätt mjölet i smöret och låt det fräsa en stund
Servera de kokta svartrötternamed sås, knölplättar och färska sugar peas. Första gången kokade jag dom rakt upp och ned och serverade med smör, citron, svartpeppar och flingsalt
Örtbakad sjötungamed inkokta linser och persiljeskumPortioner. Lägg basilika och persilja i en mixer, mixa och slå på lite olja så att det precis binder till en örtröra, smaksätt med salt och vitpeppar
Skölj av och skala svartrötterna. ) När svartrötterna gått färdigt torkas de av. Jag kan älska en rökig mör köttbit med klassisk bbq-sås och typiska tillbehör
Tillsätt vitlök och rikligt med olja. En av fördelarna med att prenumerera på Ekolådan är att vi får möjlighet att prova grönsaker som vi aldrig skulle köpt annars
Strimla de skalade svartrötternamed potatisskalaren, och vrid dessutom svartroten en aning efter varje drag, för att få ut smala strimlor av hela biten
Stek de strimlade svartrötterna i smör och olja. - Smörslungade svartröttermed strimlat älgkött och hasselnötter- Kalvfilé i senapssås med raggmunka- Småländsk ostkaka4 portioner smörslungade svartröttermed strimlat älgkött och hasselnötter. Grovhacka 1/2 dl hasselnötter och rosta dem i en torr, het panna. Skala 1 kg svartrötteroch skär dem i långa strimlor med hjälp av en osthyvel. Strimla 80 g rökt älgkött och stek det knaprigt i smör. Lägg upp svartrötterna, köttet samt hasselnötterna på tallrikar och servera tillsammans med en lingonsalsa gjord på en finstrimlad morot, 3 dl frysta lingon, 3 msk socker, en finhackad rödlök samt en tsk chilipulver
Skala svartrötternaoch lägg dem i kallt citronvatten för att hindra mörkfärgning. Slå dressingen över och lägg skinkskivorna bredvid, går även bra med kalkon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.