Fylldafläskrullader och potatisgratäng4 portioner 4 skivor benfri kotlettrad (ca 500 g)Salt VitpepparSmör eller oljaFyllning3 dl kesella 1,5 dl grovriven cheddarost 1 dl grovriven västerbottenost 1,5 tsk örtsalt3-4 msk ajvar 1,5 dl hackad röd paprika1 dl grovriven zucchini Gör så härLägg ut köttskivorna på arbetsbordetKlappa ut dem med handflatan Salta och peppraBlanda ihop alla ingredienserna till fyllningen Lägg en rejäl klick fyllning på varje köttskivaRulla ihop dem till rullader, fäst eventuellt med tandpetare Bryn dem hastigt runt om i en stekpannaSpäd med lite vatten ca 1-2 dl vatten och efterstek cirka 20 minuter under lock på svag värme Till serveringSmakrik potatisgratängTrevlig helg alla, vare sig ni jobbar eller är lediga. 1 dl grovriven västerbottenost
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Servera med ris och sallad. Skär ett snitt i filéerna och fyll varje filé med 2 salamiskivor och strimlad paprika
- Krydda med salt och peppar, alt. - Fyll zucchini och topp med riven ost. - Dela Zucchini i halvor och skär bort kärnan, inmaten (ta ej bort stjälken)
Så idag blev det ”Kyckling fylld med chili och vitlöksröra”. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor
Fyll på med ost, vitlöksskivor och ruccolablad, ringla till sist på balsamicon. Smörj små ugnsfasta formar ordentligt och fyll dom med potatissmeten, se till så det kommer spad med i alla formar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.