Marinera kotletterna i olivolja och hackad vitlök i minst 6 timmar. Vänd sedan kotletterna först i vetemjöl, sedan i ett uppvispat ägg och därefter i ströbröd
Köpte på mig massa kotlett i bit som handlaren här märkt ner till halva priset med kort datum. Jag är ju som en värsta hamster när det kommer till varor för halva priset
I lördags så blev det som jag berättat om tidigare bearnaisesås (egengjord för första gången). Till såsen blev det grillad fläskotlett och hasselbackspotatis
vatten så det täcker fläskotletterna. Godmorgon tisdag. Då är det redan Påskveckan. Wiii o imorgon kommer dottern hem ifrån Stockholm det ska bli så mysigt att få hem henne
4 fläskotletter. 4 fläskotletter. Kors i taket. Ett nytt butlerrecept. Jodå. Ett riktigt klassiskt dessutom. Tydligt besläktat med pepparbiffen och höjdaren ”Biff Butler”
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Riset är kokat i vitt vin och med fint fint hackad majrova och rotselleri (skapar en lite pepprig smak) samt lite vattenkrasse på slutet
Antingen har de inte funnits alls eller så har de varit fruktansvärt kemiska och av den där riktigt dåliga sorten av osande pulverbea som man mest bara ätit när det inte funnits något annat val och som mest får mig att tänka på trötta, flottiga och halvråa potatisklyftor och sega billiga och sönderpepprade fläskotletter från några av mina sämsta matminnen från nittiotalets barndom
”Påsk i Sverige firas sedan 1844 efter den gregorianska kalenderns regler. Fram till 1969 präglades långfredag av att de flesta affärer och offentliga nöjen hade stängt till minne av Jesus korsfästelse
Här använde jag fläskotletter istället för fisk och eftersom koriander inte är någon favorit här hemma så blev det färsk rosmarin och timjan, funkade fin fin =) Hela rätten går på ca 15-20 minuter att göra
800g Fläskotletter/Fläskytterfilé. Karadjordjeva snicla (Karadjordjevics schnitzel), är en fylld schnitzel som härstammar ifrån det serbiska konungahuset (därav namnet Karadjordjeva)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.