I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Många av er kanske rynkar på näsan när ni hör detta namn, men ni ska bara veta hur underbart aromatiskt och smakfullt det faktiskt är i jämförelse med andra mjölsorter
Det är det Tyska namnet på rimmad fläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut. Fläsklägg är ett väldigt bra exempel på god, näringsrik Svensk Husmanskost
Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje. Njut med rotmos, potatismos eller varför inte pommes frites
Servera moset medfläskläggen och olika sorters senap. spadet från fläskläggen. Skala potatisen och skär i mindre bitar, tillsätt i kastrullen med kålrot och morötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.