Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad, och citronskal. OssobucoPortioner. Flå och kärna ur tomaterna, skär dem i små bitar och blanda dem med grönsakerna
Servera ossobucon med gremolata, de finhackade tomaterna och polenta eller saffransris. Gremolata. Skala och skär morötter och stjälkselleri i centimeterstora tärningar
En Ossobuco är rolig att laga, det handlar inte om millimeterprecision med råvarorna, har man personliga favoriter som exempelvis palsternacka eller stjälkselleri går de också bra att ha i
4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala schalottenlök, steklökar, morot. Servera genast med ossobucon. Dela vitlöken på mitten. Bryn allt tillsammans och tillsätt timjan, salvia, rosmarin, lagerblad, citronskal, apelsinskal och chili
Servera potatisen som en bädd för fläskkotletter och svamp. Tillaga kött och svamp under tiden. 4 fläskkotletter. 1-2 tsk pimentón de la Vera picante, eller hälften paprikapulver och hälften kajennpeppar. 1 dl manzanilla, torr sherry eller torrt vitt vin. 1 dl grovt skuren bladpersilja. 1 kg fast potatis, skalade och skivade. 1 dl grovt hackad bladpersilja. 4 fläskkotletter Salt Nymald svartpeppar 1 tsk torkad salvia Olivolja 3 scharlottenlökar, finhackade 300 g skivad ostronskivling (drygt) 1-2 tsk pimentón de la Vera picante, eller hälften paprikapulver och hälften kajennpeppar Salt ½ dl kalvfond 1 dl manzanilla, torr sherry eller torrt vitt vin 1 dl grovt skuren bladpersilja Vitlökspotatis 1 kg fast potatis, skalade och skivade 6 stora vitlöksklyftor, finhackade 1 msk vetemjöl 1 dl grovt hackad bladpersilja 2 ½ dl kalvfond eller kycklingbuljong 3 msk färskpressad citronsaft Salt Nymald svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.