Nåväl, det hela löste sej ändå som tur var, här har ni showen "The making off the fläskkorv". Det går alldeles utmärkt att steka den kokta fläskkorven också
Och fläskkorv är inget undantag. Fläskkorv Ingredienser 5 kg korv 3 kg fläskkött, magert 1 kg späck 1,5 dl potatismjöl 2,5 msk salt 1,5 msk strösocker 1 msk vitpeppar, mald 0,5 msk kryddnejlikor, malda 1 msk ingefära, mald 1 msk kryddpeppar, mald 1,5 l vatten 1 krokfjälster, 8 meter hushållssnöre att knyta med Saltblandning 3 msk salt 1 tsk salpeter 1 msk strösocker Gör så här Mal fläskköttet fint i köttkvarn eller köp färdigmalet
Om fläskkorven är rå så koka den i lättsaltat vatten i 10 minuter och skär den sedan i skivor. 600 g fläskkorv. 800 g butternut- eller hokkaidopumpa 3 klyftor vitlök 2 msk olivolja salt och peppar 3 dl crème fraiche 1 tsk vitvinsvinäger 600 g fläskkorv 2 msk smör 3 kvistar rosmarin 2 msk grov senap krasse
Bjud till julmaten, eller koka en god fläskkorv till, eller bara ät som den är. Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter
Jag, Marianne och Karin och vi tog oss an fläskkorv med äppelchutney. Vi använde fårfjälster (tarmar) till chilikorven och grisfjälster till fläskkorven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.