2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Sista dagen med Linas matkasse. Grekisk fläskkarré med tzatsiki och medelhavssallad 14 propoints. Grekisk fläskkarré med tzatsiki och medelhavssallad 14 propoints 2 portioner
Allt ska bara bli lagom krispigt. Idag wokar vi. Woka grönsakerna. Woka köttet i omgångar om det behövs. Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Hetta nu upp grönsakerna, tillsätt köttet och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Wokmed lövbiff & glasnudlar 7 propoints 4 portioner
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.