Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftoroch peppar. Garnera med kvistar av rosmarin. Finstrimla citronskalet med ett zestjärn eller potatisskalare och kniv
Salta och peppra. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Grillad fläskfilé med confiterad vitlökoch bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Vi åt vår fläskfilé med rödvinssås och ugnsrostade jordärtskockor
Smaka av med salt/vitpeppar. Pressa/blanda ner vitlöken. _________________________________________________________________________________Fler recept med fläskfilé hittar du HÄR >>
Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
), och pyntade med lite persilja, dåligt med grönsaker hemma… Klart.  Hade ingen planerad middag för idag, men eftersom vi hade en halv fläskfilé i frysen blev det den medhasselbackspotatis till, det var längesen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.