Krydda med salt och peppar. Servera med kokt ris och grönsaker. Ingredienser4 port600 g fläskfilé1 gul lök1 vitlöksklyftasmör-&rapsolja3/4 tsk salt1 krm svartpeppar2 1/2 dl matlagningsgrädde1 dl torrt vitt vin1 msk vetemjöl2 msk konc kalvfond1 msk fransk senap1 dl riven Kvibille® PrästGör så härSkär köttet i skivor
Klart att serveras med potatis och grönt. Dela filén på längden,dela sedan varje längd i 3-4 delar. Peppra den och lägg i en ugnsform, smula över buljongtärningen och champinjonerna
Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Denna fläskfilégryta svängde jag ihop i söndag av lite av varje som fanns hemma. Äntligen har jag landat i soffan efter en ganska hektisk dag med bland annat julhandling på Ica Maxi och julpyssel hemma
Krämig fläskfilégrytamed hasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.