Fläskfilé Tonnato
Milda.se
Milda.se

Fläskfilé Tonnato

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Milda flytande margarin
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk smulad torkad salvia
  • 1 tsk stött torkad rosmarin
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 150 g tonfisk i vatten
  • ½ dl vatten
  • 1 st Knorr kycklingbuljongs tärning
  • 1 dl Milda Mat
  • 1 krm salt
  • ¾ krm mald svartpeppar
  • 1 citron
  • ½ dl kapris
  • persilja

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150°C. Putsa filén och bryn den runt om i margarin så den får vacker färg. Efterstek filén i ugnen tills köttet är genomstekt ca 25 minuter.

    Låt köttet kallna. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera i ca 12 timmar. Vänd det ett par gånger under tiden.

    Gör såsen; Mixa tonfisk, vatten och buljong. Häll till sist i Milda Mat och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå och mogna i kylen fram till servering.

    Skär köttet i tunna skivor, ringla över lite av tonfisksåsen och servera resten av såsen i en skål brevid. Garnera med citron, kapris och persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.