Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Hur som haver så längtar jag redan efter fikat, för då ska jag minsann smälla i mig några av de här godsakerna, kolakakor med hasselnötsbotten, bara inte klokt så goda de är
Jag har varit hemma med Milia idag som är hängig och hostar värre än en storrökare. Vi har en bred trappa som man kan kliva ut på direkt i från både vårt kök och vår matplats med utsikt över skogen
Resten av veckan kommer ägnas åt att fortsätta styra upp våra hårddiskar fulla av foton, Koreansk middag med Viktors bror med sambo och fortsätta längta efter att Frida kommer hem
Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. Jag serverade min med nyttiga nudlar men man kan lika gärna ha klyftpotatisar eller ris eller pasta eller kanske bara en sallad till
Skär fläskfilén i skivor och servera med rotfrukter och kall lime och fetaostsås. Fredagsmyset igår bestod av smaskigt inlindad fläskfilé och rotfrukter
Lätt med viss prestationsångest efter att ha ätit ett antal pizzor i Italien i trakterna där man tittar på en lokal karta och känner igen ortsnamn från vilken pizzameny som helst
Fyll därefter formarna medmarängsmeten. Lite sent, men jag har haft en underbar helg med familjen och helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen med allt gott jag har bakat och ätit
Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl. Dock kan jag ju sällan låta recept vara så jag har gjort några förändringar men inget exceptionellt eller ovietnamesiskt
På med olja och kryddor. Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva). Över med något som täcker, en plastburk eller lock (risk finns att den smälter lite)
Tofu med klementinsås. Tofu är ett superbra vegoalternativ som kan varieras i det oändliga. Ugnsbakad tofu med smak av klementin – servera med ris och kokt broccoli och du har en riktigt god och mättande vegomåltid
Smakar mer om den får stå längre, men efter två-tre dygn bör man nog ersätta den gamla marinaden med ny, och inom fem-sex dagar bör nog tofun vara uppäten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.