Skala och skär morötterna i smala strimlor. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skiva champinjonerna. Tärna paprikan.
Fräs morotstrimlor, vitlök och ingefära i milda flytande margarin i en gryta ett par minuter. Rör ner tomatpuré.
Tillsätt vatten, buljong, vinäger, farinsocker, soja, svartpeppar och champinjoner. Koka upp och låt småkoka under lock ett par minuter.Lägg i sockerärter och paprika. Rör ut Maizena i 3 msk vatten och häll det i såsen.
Putsa och strimla fläskfilén. Häll Milda flytande margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - bryn då köttet i omgångar. Lägg efter hand över det i såsen. Hetta upp grytan och smaka av med salt.
Tillsätttamarind, honung, ostronsåsen, ketchup och rör om. Skär all paprikaibitar. Lägg ner babymajs, all paprikan, morötterna, ananas, tomaten, salladslöken och stek dem ett par minuter
En av mammas favoriter är fläskfiléi Uncle Ben´s sötsurasås. Fräs först morot och lök i oljan några minuter, tillsätt sedan fläskfilé och fräs ytterligare några minuter
Tillsätttamarind, honung, ostronsåsen, ketchup och rör om. Skär all paprikaibitar. Lägg ner babymajs, all paprikan, morötterna, ananas, tomaten, salladslöken och stek dem ett par minuter
Kycklingwokisötsursås är sedan tidigare en klar favoriträtt och idag åkte det fram en fläskfilé ur frysen och efter lite klurande kom jag fram till att testa den ihop med sötsursås och jisses säger jag bara, så himla gott
Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Bryn dem hastigti smör. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.