Häll omedelbart upp på rena burkar. Ta av från spisen och häll på konjaken. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º. 4 msk konjak
Slå på konjak och smaka av med salt och peppar. 1-2 msk konjak. Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5 minuter
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Förutom frukter, rödvin och läsk spetsar vi den även medkonjak eller rom. Lägg sedan frukten i bringaren, kannan eller bålskålen tillsammans med kanelstången
Bränn av medkonjaken, låt det inte brinna under köksfläkten. Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita
Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden. en skvätt konjak. Det låter ju vansinnigt mycket med den mängden vitlök, men den ska smörkokas, vilket skapar ett härligt smakdjup
Helst ska den röras för hand med sked, inte vispas med elvisp. · Tillsätt konjak eller rom och muskot. Doppa en tesked i krämen, dra upp och den och rita ett streck med pekfingret på skedens baksida
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkor med skal. 1 msk konjak. 500 g tinade räkor med skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.