Flädermarinerad kyckling i sällskap med en halloumisallad
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fläderkyckling
  • 500 g kycklingfilé
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk lökpulver eller 40 g gul lök
  • ½ msk salt
  • ½ dl outspädd flädersaft (helst hemgjord sådan)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Blanda ihop ingredienserna till marinaden, lägg kycklingen i en påse tillsammans med marinaden och låt köttet gona 1 dygn cirka.
  • Ta upp kycklingen ur marinaden och tillaga i ugnen på låg värme, vi ställde termostaten på 80 grader och det tog då ca: 2 timmar Använd gärna termometer som då ska visa 70 grader när köttet är klart.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.