Man behöver absolut inte oroa sig för att den kommer komma ut misslyckad ur ugnen eftersom du bryter den i bitar och toppar sedan mellanrummen med fläderkräm, kokosgrädde och slutligen färska bär
Fläderkräm. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen. 1Fläderkräm4 äggulor, ekologiska 0,5 dl strösocker 2,5 msk majsstärkelse 0,5 dl flädersaft, koncentrerad 3 dl vispgrädde 2 dl vispgrädde 1 l färska bärSätt ugnen på 175 grader
Resultatet blev då dessa små formar med knäckbotten, len fläderkräm och jordgubbar. Fläderkräm. En kväll blev jag plötsligt så sugen på att baka så jag ställde mig helt enkelt i köket och började baka från huvudet
Åh så skönt med sovmorgon och sommarlov. Tyvärr har även en förkylning gått på semester. I mig. Den har fällt ner stödbenen i lungorna och förtältet i halsen
Fläderkräm. Sätt ugnen på 200°. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, och ströa den med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser
Själva kakan smakade lite för mycket mandelmassa och fläderkrämen för lite fläder. Dessutom skar sig fläderkrämen så jag fick göra en ny sats, den gången struntade jag i att ställa tillbaka krämen på spisen en andra gång
Bred fläderkrämen över marängbotten. 3 äggvitor1,5 dl sockerFläderkräm. Marängbotten. 3 äggulor1 msk Maizena1 1/2 dl vispgrädde1 dl flädersaftVispa äggvitorna till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa tillen fast maräng
Orginalet är toppat med fläderkräm men eftersom att jag inte är så van att baka med just fläder så valde jag att toppa med en syrlig passionsfrukts-pannacotta istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.