Denna fisksoppa måste du bara testa, den är liksom mums. Mina smaklökar älskar den i matlagning i alla fall och eftersom jag köpte hem flera påsar saffran denna julen så har jag med glädje några kvar till matlagningen framöver ♡
I medsaffran och rör runt. Häll i grädde och smakaav salt och peppar. 0,5 g saffran. 2 morötter 6-8 potatisar smör, till stekning 0,5 g saffran 200 ml fiskfond 200 ml hummerfond 5 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 2 teskedar salt 2 teskedar peppar 250 g räkor, handskalade i lake 250 g kräftstjärtar 500 g blåmusslor 250 g lax 1 purjolök, den vita delen, hackad
Under tiden tar du en stor bit tunnbröd och täcker den med västerbottensost. Smaklig måltid. Fisksoppamedsmakavsaffranmed västerbottentunnbröd 4-6 portioner. 1 paket saffran. Tillsätt saffran och fisken i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter innan servering. 1 paket saffran
Den här fisksoppan är både lättlagad och lätt att äta…. Avokadoolja, som är både mild i smaken och nyttig, men en annan olja med mild smak går förstås lika bra
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Mortla saffranetmed lite socker. Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake
Späd ev med vatten. Sila av i en ny rymlig gryta. Vid servering toppa gärna med lite matlagningsyoghurt. Fräs dem i Milda flytande margarin i en gryta tillsammans med ingefära och citrongräs i 1 minut
Fisksoppan är riktigt bra, men inte perfekt. Skönt det med kocken för honom gillar vi skarpt. Sen istället för massor av sönderhackade grönsaker och fisk så är grönsakerna och fisken fint och snyggt skurna
Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
Låt allt bli varmt och servera därefter med ris. saffran & tomat. Fräs filéerna gyllenbruna, salta och peppra och häll på crème fraichesåsen och broccolin
Kokostoppar medsmakavsaffran & apelsin. Saftigt söta medsmakav just både apelsin. Stöt saffranmed lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.