Servera med gott bröd och aioli. Hacka och fräs 2 vitlöksklyftor, 1 strimlad fänkåloch 1 pkt saffran i lite olja. Häll i grönsakerna, 400 g fisk skuren i bitar (3x3 cm) och eventuellt skaldjur. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 4-6 min. 1 st fänkål
Skala och hacka morot ochfänkålen. Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Skala och tärna potatisen, skär moroten i tunna stavar. En len och grymt god soppa som går utmärkt att förbereda, servera den med en klick aioli och ett gott bröd
Och sa har jag skippat potatisen (vilken man mycket väl kan tillsätta i mitt recept om man vill). Oftast blir det soppa gjort på röda linser, men vi har en klar andra-favorit – fisksoppamed lax och räkor
Fisksoppa. Smaken är torr med inslag av tropisk frukt, vanilj och fat. Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Låt potatis, morötter och rödlök fräsa någon minut i den heta oljan. Är potatisen mjuk nu. Medan soppan puttrar rör du snabbt ihop en aioli på majonnäs, riven/pressad vitlök, lite honung samt salt och nymalen svartpeppar
Lägg i potatisarna. och denna fisksoppa blev till med saffran och rökta musslor samt en liten mix av kvarvarande rödspetta, pangasiusfile och räkor från frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.