Tillsätt crème fraiche, torsk, lax, räkor, pressad citron och dill. 1200 g lax. 1200 g torsk 200 g lax 1 liten paprika 5 små potatisar 2 tomater 2 morötter 0,5 liten squash 0,5 purjolök 1,5 l vatten 1 tärning fiskbuljong 3 dl crème fraiche 200 g räkor i lake 0,5 citron, saften 1 dl dill, hackad salt och pepparSkär torsk och lax i små bitar
Nu blir det fisksoppa igen kära vänner. Jag har testat att göra soppan både med spenat och med rödbetsblast, både med bondbönor och med vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Gjorde nämligen en sådan sjuhelsikes god fisksoppa i går kväll. En sån där riktig soppa gjord från grunden med hemmagjord fond och fin färsk fisk av högsta kvalitet
Fräs mjukt i smöret på medelvärme. Smaka av med salt och lite färsk dill. Toppa varje tallrik med en klick uppvispad crème fraîche och färska dillvippor
Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Fisksoppa. Servera med en klick crème fraiche och en bit knäcke. Skär laxfiléer i tärningar och låt sjuda i 7 minuter. 4 st portionsbitar av laxfilé. Fisk- och skaldjurssoppa 4 st portionsbitar av laxfilé smör 1 st gul lök 10 cm purjolök 1 klyfta vitlök 2 msk fryst röd chili, hackad 1 dl torrt vitt vin 2 dl lätt cremefraiche 1 burk körsbärstomater 2 msk fiskfond 1 msk fryst basilika, hackad 1 nypa svartpeppar 1 burk kräftstjärtar i lag 0,5 dl kräftlag (häll bort resterande)
Har inte haft tillfälle att testa den förrän nu när jag igår gjorde en fisksoppa. I senaste Smakboxen som kom så låg det med en dillpaste från Santa Maria
En härligt krämig fisksoppa lagade häromdagen med saffran i. Servera med aioli och nåt gott bröd. 4 pers400 g torsk300 g laxfilé150 g skalade räkor1 purjolök1 vitlöksklyfta3 msk hummerfond2 dl vatten2 1/2 dl vitt vin, eller matlagningsvin2 1/2 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1 paket saffran1 tsk saltsvartpeppar1 tsk timjan 1 tsk torkad basilikaGÖR SÅ HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.