Servera med en klick crème fraiche och ett gott vitlöksbröd. 500 g räkor med skal 1 fänkål, finhacka 3 vitlöksklyftor, krossade 1 msk smör att steka i 0. 500 g räkor med skal. 1 fänkål
Fisksoppa. Smaken är torr med inslag av tropisk frukt, vanilj och fat. Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Smaka ev av med salt. Finstrimla fänkålen. Servera med bröd. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta. 1½ fänkål. 1½ tsk stötta hela fänkålsfrön. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g laxfilé 200 g torskfilé 1 liten purjolök ½ fänkål 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 pkt saffran, 0,5 g ½ tsk stötta hela fänkålsfrön 1 burk krossade tomater, ca 400 g 2½ dl Arla Köket® vispgrädde 5 dl vatten 1½ msk fiskfond ev ½ tsk saltSkär fisken i bitar. 1Tillsätt saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min
Underbart god soppa med smak av het chili och söt apelsin. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Smula ner fiskbuljongtärning, blanda ner sambal oelek och apelsin
Ikväll åt vi en mustig fisksoppamed saffran, tomat, ingefära och apelsin. Efter en stund hällde jag på 2 dl krossade tomater, saften från en halv apelsin, 1 tsk honung samt den silade fonden (ovan)
Potatisar som rostats i olivolja med flingsalt är en läckerhet, och den lilla salladen på tunt hyvlad fänkål och gurka jag serverade till hade fått dra till sig smak av apelsinsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.