Täck en ugnsfastform med smörpapper. Skala, dela och skär sedan bort kärnhuset från paprikan. Skala potatisen och skär den i cirka en halv centimeter tjocka slantar
Man kokar små potatisar och sen lägger man de på en ugnsplåt och krossar alla potatisar med en potatisstompare och sen droppar man över den goda senapsvinägretten i sprickorna som ger potatisarna smak och krisp
skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås
Typ ärter och morötter på burk, då gjorde du en stuvning och i med grönsakerna. Vänd ner potatis och morötter, salta och peppra och låt allt bli genomvarmt
med salt och peppar. Jag serverade soppan tillsammans med nybakt focaccia. Igår var vädret lite sämre och vad passade inte bättre till lunch då än soppa
Vitkålssallad med morot ochpaprika. Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprikaoch het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.