Skala och finhacka löken. Fräs löken i flytande margarin i en gryta. Pressa ner vitlök, låt det fräsa ytterligare någon minut.
Skala och skär potatis i ca 1 cm tjocka skivor. Tillsätt potatis, Fond du Chef, vatten och Milda Mat i grytan. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
Skär fisken i lagom stora bitar, tillsätt fisken och sjud soppan i ytterligare ca 5 min. Vänd ner räkor (spara några till garnering) och finrivet citronskal i soppan.
Häll upp i varma djupa tallrikar garnera med persilja och resten av räkorna.
Havskräftor är en självklar favorit. Gott, köttigt och mycket smak i de små rackarna. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
Denna soppa blev supergod, lätt att göra och tog inte alls lång tid. ) Nu blir jag ju lite hungrig faktiskt haha kanske ska gå å kylskåpsäta lite soppa innan jag somnar
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fisksoppa med torsk och lax. Enkel och snabb soppa som smakar gudomligt bra i detta ruskväder. Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.