Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
För övrigt älskar jag butternutpumpa i alla dess former, och äter den både med och utan skal. Den här rätten passar bra både som sidorätt så väl som huvudrätt, och om du vill går det även utmärkt att blanda tillsammans med gröna linser, svarta bönor eller matvete
Butternutpumpa är något jag har växt upp med i Sydafrika. Det enklaste sättet att göra är att dele den i mitten, gröpa ur kärnor och lägga med insidan nedåt i en ugnsform
Skölj pumpan, dela längs med och skrapa ut fröna. Sväng bitarna i lite olja i en ugnsfast form och krydda med spiskummin och rökt paprika och lite salt
Servera med kokt potatis, pepparrot och sallad. 2 paket torsk (eller annan liknande fisk)margarinsaltströbröd2 dl mjölkpotatis, kokt i saltat vatten med dillpepparrot på bordet för kryddningsallad gjord av isbergssallad, gurka, morot och persiljaGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.