Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men den rätt jag saknade mest var Fiskpudding. När jag började jobba på en förskola i Stockholm fick jag lära mig att äta en hel del ny mat, bland annat väldigt mycket husmakskost
Dagens mattipsblir en smakrikfiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskresteri kylen. När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blirväldigt bra
Denna fiskpuddingen är nog barnens absoluta favorit bland fiskrätterna jag gör på jobbet. Den serverar jag med smält smör,kokta morötter och kokt potatis
Här kommer ett recept på smarrig och snabblagad husmanskost – fiskpudding. Hela familjen älskar det och vi är tacksamma för att vi fått receptet av bästa vännens mormor
Låt svalna och dela ismåbitar. Blanda med övrigaingredienser, krydda med salt och peppar. Häll smeten i en smord form, strö på mandelmjöl och hyvla över smör (så mycket du känner för)
Späd i omgångar med mjölken till en tjock sås, rör ned grädden. Tillsätt kryddor. Under tiden såsen tjocknar mixafisken och crabsticks/räkori matberedare eller med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.