Fiskkrydda med kräftsmak ( tomat,lök, dillfrö, dillblad,salt,socker). Fortsätter här med att berätta om kryddorna jag använder från Borgebykryddgård o idag är det
Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat
Och smaka av med lite salt, fiskkrydda och lite cayenne. En god och matig fisksoppa som förgyller fredagsmyset med tillbehör som citronaioli och kräftstjärtar
2 - 3 tsk valfri fiskkrydda. Idag tänkte jag bjudaer på en paj av det maffigare slaget. Vi åt den i påskas, men den passar precis lika bra till någon av alla de fester som våren brukar vara full av
PotatismosCa 500g potatis2-3 msk smör1 dl grädde2 äggulorVitpeppar, salt, muskotnöt efter smak(En gnutta socker har de allra bästa kockarna med, valfritt, beror på om du är bra kock eller ej haa haa
Blanda runt och krydda med tex fiskkrydda, salt och peppar. Ingredienserlax, kolja, makrill, ca 1 kg ihop1 ägg1 gul lök2 msk ströbröd1 dl mjölkskalet från 1 citronsaften från ½ citronca 1½ dl hackad dillfiskkryddasalt och pepparBörja med att köra fisken i matberedaren till en fin färs
Vispa ihop grädde, smetana, majonnäs, limesaft och fiskkrydda och koka upp. Sältan beror på vilken sorts fiskkrydda du använder, min innehöll inget salt alls
Jag hade på en fiskkrydda med lite olika örter + lite flingsalt. 200 g ugnsbakad lax + någon god fiskkrydda. 200 g ugnsbakad lax + någon god fiskkrydda
Strö över fiskkryddan. Till 4 personer4 st portionsbitar av lax1 tsk fiskkrydda (Knorr)1 stor skivad tomat1 tsk sesamfrönSås2,5 dl grädde2 dl creme fraiche100 gr pikantost1 1/2 st fiskbuljongstärning1/2 dl hackad purjolök4 tsk citronsaft1 tsk fiskkrydda1/2-1 tsk saltpeppatGör så härSätt ugnen på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.