Vispgrädde. Fräs vitlök, chili och saffran i en vid kastrull med olja. Kärna ur och finhacka chilin. Fintärna tomaterna och strimla fint paprika, fänkål och zucchini
Idag bjuder jag på en riktigt saffransgul fiskgryta. Smaka av med salt och peppar. Dragon är en favorit och saffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas
Krämig fiskgrytamed Arlas nyhet Syrad grädde. En matig och mättande fiskgryta. Samarbete med Arla. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter
Ikväll blir det fiskgrytamed aioli här hemma. Servera gärna med aioli, bröd och ett gott vitt vin. Smaka av med salt, svartpeppar, citron- resp apelsinsaft
Häll på gräddeoch creme fraiche och låt att småputtra i ungefär en kvart. Till middag idag lagade jag en fiskgrytamed hjälp av det som fanns i kylen och frysen
Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Smaka av med citron, salt och peppar. Tillsätt saffranet utrört i vinet, de krossade tomaterna, den pressade vitlöken, fiskbuljongtärningen, sambal oleken, honungen och mjölet utrört i matlagningsgrädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.