Fiskfylld savoykål
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 blad savojkål
  • 400 g torsk eller annan vit fisk, väl avrunnen om den varit frusen
  • 40 g stjälkselleri
  • 1 schalottenlök
  • 70 g bacon
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk fisksås
  • nymald vitpeppar
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg ev räkor till garnering
  • Vitvinssås
  • 3 dl vitt vin, går bra med matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 2 msk hummer- eller fiskfond
  • 1 krm cayennepeppar
  • maizenamjöl för redning
  • Fräs löken i en klick smör så den blir mjuk och genomskinlig, men den ska inte få färg.
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt det koka samman ca 10 minuter Smaka av så du är nöjd med smaken och häll över fiskpaketen i formen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.