Gnid in fiskfiléerna med salt och låt dem ligga en liten stund. 5 - 6 hg fiskfilé. Ugn 225 - 250 grader. Smält 2 msk av smöret, blanda i äggulan och smaksätt med lite vitpeppar
Passade på att köpa fiskfilé över disk igår när de sålde koljafilé billigt. Visste inte riktigt hur jag skulle tillaga fiskfilén när jag kom hem så jag tog och bläddrade lite i den klassiska Rutiga kokboken och bestämde mig för att laga stekt fiskfilé i ugn
Här kommer en egen tolkning på den franska salladen Sallad Nicoise. Sallad Nicoise 4 personer. I en sallad är det viktigt med bra och smakrika råvaror, tomaterna är extra viktiga tycker jag
Franskinspirerad sallad à la Nicoise tycker jag är jättegott både med och utan dressingen. Den kokta potatisen går att byta ut till kokt pasta om man hellre vill det men då är det inte längre Nicoise
Dela fiskfilén och lägg den i en eller två smorda ugnssäkra formar. Salta och peppra. Täck formen med ett smörat smörpapper och tillaga i ugnen i ca 10 minuter, tills fisken är vit
300 g vit fiskfilé. Blanda ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i blandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida, tills fisken är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.