Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Hoppas på att hinna baka lite och fixa klart Ms presenter under dagen innan jobbet. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. Koka 2 min. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl. 1-2 msk små avrunna kapris,. 2 msk hackad persilja. 2 min T
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Sen är det bara att servera tillsamman med kokt potatis och ärtor exempelvis. Vi ska se till att äta lite lunch om ett litet tag också förstås, och idag tänkte jag ge mig på något som jag blev tipsad om på jobbet - Fjärilssoppa
fiskfilé, t ex hoki eller annan vit fisk. Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna. Sätt ugnen på 225°. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. kelda tomat- och paprikasås, (21/2 dl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.