När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Pressa hela citronenoch häll över fisken. Lägg fisken i en ugnsfast form. *himlar med ögonen* Sonen är och fixar till äventyret som börjar i morgon och jag försöker förtränga eländet
Lägg resten av citronskivorna ovanpå fiskenoch ringla rejält med olivolja över alltsammans. Servera fiskenmed couscous, khobz-bröd och harissablandning som var och en får lägga för sig efter egen smak
Hittade ett fiskrecept i en tidning som jag ville laga men hade inte rätt ingredienser hemma så jag använde det som inspiration istället och freestylade sedan ihop den här lilla gratängen
Servera medtomatsås, riven parmesan och strimlade örter. Knäck äggen i gropen och rör sedan ner mjölet lite i taget med en gaffel tills du får en kladdig deg
Salta fisken. Häll över citronsaft, dragon och vitlök. salt och olivolja. Lägg i fisken. Vit fiskmed dragon, citronoch vitlök (4 personer). ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). drygt 1/2 dl saft ur 1 citron. ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 1 citron
Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans medcitronsaftoch mjölk. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Blanda grädde, chilisås, citronsaftoch peppar i en bunke. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.