När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Salta och vänd den först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. 2 Häll upp mjöl på en tallrik och kokosflingor på en annan. 3 Skölj och skär fisken i mindre bitar, torka av på papper. 4 Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2-3 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun. Till servering 1 Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad. 500 g koljafilé alt liknande vit fisk. 2 dl sweet chilisås
Skölj och skär fisken i mindre bitar. Servera med sweet chilisåsoch en limeklyfta. Vill man ha svagare, mer barnvänlig sås kan man blanda sweet chilisåsenmed turkisk yoghurt
Lägg resten av citronskivorna ovanpå fiskenoch ringla rejält med olivolja över alltsammans. Servera fiskenmed couscous, khobz-bröd och harissablandning som var och en får lägga för sig efter egen smak
Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chiliochcitron. Jag serverade ugnsrostade grönsaker till och det kan även vara gott med en klick creme fraiche till om man vill
Serverade med en solgul aioli, mycket citronoch ett gott bröd därtill. Men med lite flexibilitet så blev det underbart saftiga och heta tigerräkor med vitlök ochchili
Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans medchili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.