Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna. Dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
Salt & svartpeppar. Salt & peppar. Salt & svartpeppar. Salt & peppar. 4 portioner fish and chips. Ca 0,5-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak). Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips. Ca 0,5-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak). Ca 2 msk lime- eller citronsaft
Vill man äta en riktigt god fish and chips får man allt göra den själv, man blir så besviken när man beställer in och får något panerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
Curry- och äppelmajonnäs. Fish’n’chips med curry och äppelmajonnäsIstället för citron är det gott att servera maltvinäger till och ringla över vid servering
Riktig pub-mat ,fast hemma. Tidigare publicerad på gamla bloggen 2011-05-25. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
-) Mannen har bestämt hela helgens meny och det är jag glad för då det är lite idétorka ibland. Vi började med Fish´nChips i fredags och jag gjorde allt från grunden
Tvätta potatisen och skiva den i centimetertjocka skivor. Skär skivorna i 1/2 cm tjocka stavar. Värm oljan till 160° och fritera potatisen i omgångar tills den fått en lätt brun färg
Det är många, både på jobbet och lite här och var som har sett Halv Åtta Hos Mig och som antingen har tagit sig hit för första gången, eller som kommer ut som hemliga closet-besökare
Fish. Chips. Skala och klyfta potatisen. Skölj klyftorna i vatten och torka dem torra. Lägg potatisklyftorna i långpanna och blanda dem med olja och oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.