Servera soppanmed bröd. Lägg i hönsbuljongtärningarnaoch philadelphiaosten. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
November har känts riktigt mörk och tung med gråväder och en elak förkylning som ännu inte helt gått ur kroppen, men nu känns det i alla fall lite lättare när adventsljusen brinner i sina stakar och det bara är några veckor tills det vänder och ljuset kommer tillbaka
Men jag bakar så gott som alltid glutenfritt, med naturliga och rena glutenfria mjölsorter, och försöker i övrigt satsa på mat som är så oprocessad, naturlig ochnärproducerad som möjligt
silad nedkokt sky, grädde, viltfond, soja och chutney efter eget tycke och smak + valfri redning. Till älgen serverades en riktigt mumsig gratäng med potatis ochjordärtskockoroch även en god sås
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Rör till slut ner olivoljan och servera soppan kall medtärnade tillbehör. När vi var hembjudna till Ankis syrra i söndags så bjöds vi på en massa god mat och dryck och till fördrinken körde vi lite samarbete med Carina
Lägg lite penne i botten på en skål och fyll på medsoppan. Lägg en delad kokt potatis i botten på en skål, lägg över några morotsstavar och häll över soppan
Vet ni när det försvann ochnär jag med handen på hjärtat kan säga att jag ärfrifrån ätstörningar. Ärligt talat, jag kan inte förändra någon men jag kan bara dela med mig av vad jag tror kan vara nyckeln till att lyckas komma ur denna hemska sjukdom som tar all för mycket värdefull tid från stackars lilla hjärnanoch kropp
Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga . Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag
Smaka av med salt och peppar. Så klart blir det billigast medkycklingbuljongtärning eller någon pod kycklingbuljong men godast blir det med en bas på hemlagad buljong
Servera gärnamed persilje och vitlökssmör. Häll i lite värmd vätska med jästen så den löses upp. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.